Finanční rezerva před výplatou

20.10.2014

Mnoho z nás trápí nedostatek finančních prostředků. Bývá tomu tak těsně před výplatou, obzvláště pokud je potřeba zaplatit nečekané výdaje nebo uhradit měsíční poplatky za nájem, elektřinu, plyn, telefon a podobně. Jak tedy získat peníze a dostat se z finanční tísně?

Finanční rezerva před výplatou

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Výhody půjčky před výplatou

Půjčka před výplatou je malý obnos (často jen do 10 000 Kč), který vás těsně před výplatou "udrží na nohou". Získat jí je jednoduché, většina společností nabízí sjednání online, takže se vyhnete i navštěvování pobočky. Výhodou je vysoká schvalovatelnost půjčky před výplatou, která je způsobena zmíněnými nízkými obnosy.

Charakteristická je svou dobou splatnosti, která je výrazně kratší než u jiných druhů půjček.

Půjčka nebo kontokorent?

Kontokorent je v podstatě rezerva, kterou máte na svém účtu k dispozici. Je to určitý druh půjčky, protože peníze, které z kontokorentu čerpáte, jsou peníze banky. Čerpat můžete od pěti do sta tisíc korun. Přesná částka záleží na konkrétní bance, ve které si chcete kontokorent vést, a také na vašem měsíčním příjmu. Pokud tedy máte příjem kolem 20 000 Kč, určitě nepočítejte s kontokorentem 100 000 Kč. Výhodou kontokorentu je dostupnost - peníze z kontokorentu máte kdykoli k dispozici. Nevýhodou je, že vám banka může kontokorent kdykoli "stopnout" a požadovat dlužnou částku zpět.

Půjček před výplatou je oproti tomu hned několik druhů - můžete najít půjčku před výplatou bez registru, půjčku před výplatou bez doložení příjmu a spousta dalších. Půjčku si sjednáte i online, čímž se vyhnete papírování a návštěvě pobočky.

 

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte