Kam vyrazit v Chorvatsku?

23.06.2014

Protože Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů, měl by tam každý z nás alespoň jednou zavítat. Důvodem je hlavně snadná dostupnost ať už s cestovní kanceláří, nebo autem na vlastní pěst. Chorvatsko láká především vysokým počtem slunečných dní, teplým podnebím a čistým mořem.

Kam vyrazit v Chorvatsku?

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Pro rodiny s dětmi představuje Chorvatsko jednu s nejlepších možností dovolené u moře. Pískové a oblázkové pláže totiž tvoří s pozvolnými vstupy do moře ideální prostředí i pro nejmenší. Hotely pro vás také nabídnou slevy na pobyty, pokud cestujete s celou rodinou a nebo pokud se do Chorvatska rádi každý rok vracíte.

Pokud vás nebaví celý den trávit na pláži a patříte k aktivnějším typům, i pro vás má Chorvatsko co nabídnout. Podívat se například můžete do Rijeka, přístavního města s bohatou historií. Pokud vyrazíte více na jih, určitě neminete místa jako jsou Zadar, Biograd na moru, Pakoštane, Vodice nebo Šibeník. Ve všech těchto oblastech na vás čeká příjemné prostředí, dobré jídlo a mnoho možností sportovních aktivit. V Chorvatsku se totiž můžete věnovat nejen vodním sportům jako je windsurfing, potápění a plavání, ale také cyklistice, paraglidingu, horolezectví, tenisu a nebo kopané.

Dalšími zajímavými destinacemi v okolí Chorvatska jsou přilehlé ostrovy, které se rozprostírají po celé délce pobřeží. Mezi nimi najdete známé i méně známé ostrovy, které se svou rozlohou velmi liší. Mnoho turistů vyhledává známé ostrovy jako je třeba Hvaru, Brače, Visu nebo Lastova nejen kvůli dobrému počasí (např. na Hvaru prší v průměru 3 dny v roce), ale také je lákají slevy, které jsou zde především poskytovány českým turistům.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte