Klubové kartičky

21.09.2013

„A naší kartičku máte?“ mechanicky se mě ptá pokladní. Zběsile hledám v peněžence. Z jednotlivých přihrádek se valí lavina nejrůznějších kartiček, ale tu, kterou potřebuji, samozřejmě ne a ne najít.

Klubové kartičky

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Po dnešním nákupu jsem se rozhodla udělat si v peněžence pořádek a podívat se, co vlastně s sebou vláčím a jestli mi to k něčemu je. Z hromady plastu jsem vytřídila favority, kteří mají nárok sdílet se mnou nadále budoucnost.

Kreditní karta Citi Life typu Master Card. „No jasně, jen tam napiš, že je to tvoje nejoblíbenější karta,“ popichuje mě manžel. Má pravdu. Mám na ni 2% odměnu z každé platby, až 25% slevu u partnerů programu Citi Clubu v České republice a další slevy po celém světě v rámci Citi World Priviliges. Bezúročné období na platby kartou je až 55 dní. A také mě hodně baví bezkontaktní placení.

Ikea Family - můžu na ni kupovat vybrané výrobky se slevou (čehož jsem využila asi třikrát v životě, naposledy před čtyřmi lety, když jsme pořizovali dětské pojistky na nábytek), dostávám zdarma časopis Live (ten mám docela ráda) a můžu mít slevy na nákup jídla. Ale protože mi v obchodě Ikea v poslední době přestalo chutnat, kartičku nosím více méně ze zvyku.

Svět výhod dm drogerie. Zákaznickou kartu jsem si pořídila v době, kdy dcera byla ještě miminko. Nakupovala jsem v akci příkrmy, vlhké ubrousky a občas dětskou kosmetiku. Dnes se v dm stavím jen výjimečně pro výrobky Alnatura nebo pro dekorativní kosmetiku. Za každých utracených 20 Kč se mi na kartu přičte jeden bod. Nastřádané body mohu vyměnit za různé výhody, já si ovšem vždy nechala vydat knížku se slevovými kupony. Z těch jsem ovšem využila maximálně dva: celkovou slevu na nákup nebo slevu na nejdražší výrobek.

Marks & Spencer. Ano, jasně, jsem britofil se zvrácenými chutěmi. Mám ráda mátovou čokoládu, zbožňuji octové chipsy a vlastním kuchařku Jamieho Olivera – Moje Velká Británie. Do MS chodím nakupovat potraviny na vaření a občas si tam dám kávu a mrkvový dort. Za to mi na kartě přibývají bodíky, za které mi jednou za čas přijdou poštou slevové poukázky. Na internetu vidím stav svého konta a také (bohužel) detailní seznam provedených nákupů. MS je moje srdeční záležitost, takže si jejich kartičku nechám. Opravdu.

Zákaznická karta Pražské plynárenské. Tahle nenápadná kartička nabízí spoustu slev a výhod v restauracích, v divadlech a kinech, můžete na ni získat slevu v cestovkách nebo při sjednání pojištění. Seznam partnerů, u kterých je možné slevu uplatnit, je ale velmi dlouhý a není v lidských silách si ho pamatovat. Takže se mi stalo, že jsem se výhod domáhala v jiném divadle a naopak jsem ji neměla s sebou ve správné restauraci. Pražská plynárenská to vyřešila tak, že nabízí ke stažení mobilní aplikaci k usnadnění vyhledávání. Bohužel, jako windowsový exot si ji neužiju.

A jaké jsou kartičky, na které jsem se nechala umluvit a v životě je nepoužila? Triumph, Timeout, Esprit, Reserved, Baťa, XXL Lutz, Naoko, Tchibo, Billa Club, Bakarta… Chtěla jsem vyhodit (do tříděného odpadu, samozřejmě), ale Emma se jich zmocnila a hraje si s nimi na nakupování. Po kom to dítě jenom je?

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte