Správné hubnutí nemusí být náročné

23.11.2015

Mnoho lidí si myslí, že snaha zhubnout musí být spojena s hladověním a jednotvárnou stravou. Není to samozřejmě pravda. To správné hubnutí může být spojeno s dostatkem pestré a zajímavé stravy.

Správné hubnutí nemusí být náročné

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Zhubnout může v dnešní době skutečně každý, kdo trpí nadváhou. Je to dáno tím, že přebytečné kilogramy se nejenom negativně podepisují na našem zdraví, ale i na kvalitě života. Dnes by tedy dieta měla být základem každého, kdo se svou postavou není spokojený. A jakou konkrétně zvolit? Na to se aktuálně podíváme.

Správné hubnutí začíná jídelníčkem

To, bez čeho se zaručeně neobejdeme, to je správný jídelníček. Právě ten je ideální cestou k tomu, jak zapracovat na své váze a jak docílit toho, že bude ta správná. Že hubnutí není hladovění, to již víme. Naopak by to měl být dietní jídelníček, který bude obsahovat pestré, ale přesto pro naše tělo zdravé potraviny. Měl by být složený z několika jídel denně, kterých by mělo být alespoň pět. Jedině tak budeme mít neustálý přísun jídla a tělo tak nebude mít potřebu ukládat živiny a zároveň bude moci aktuálně uložené zásoby spalovat. Takto jednoduše celý dietní proces v současné době funguje.

Zdravé hubnutí si zaslouží i trochu pohybu

Na co také nezapomínat? Rozhodně na to, že spalování našich tukových zásob můžeme i urychlit. Jak na to? Stačí se zaměřit na pohyb. I ten by mělo zdravé hubnutí vyžadovat. Jedině tak nejenom zrychlíme metabolismus, ale podpoříme také růst svalů. V souvislosti s tím by měl náš jídelníček na hubnutí obsahovat i dostatečné množství bílkovin. Zpět ale k pohybu, o kterém bychom měli říci i to, že nemusí být nutně nijak náročný. Mnohdy je důležitější pravidelnost než množství konkrétního pohybu. A tak některým jedincům může stačit pravidelná intenzivnější chůze. A po pár dnech a týdnech, již budou výsledky jasně viditelné nejenom na naší váze.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte