Zdravé ovoce a zelenina

07.07.2014

Všem nám rodiče vštěpovali, že ovoce a zelenina je zdravá, že po ní budeme statní a silní. Teď už jistě víte jak to je. Ovoce i zelenina obsahují důležité vitamíny, které tělo potřebuje a jsme díky nim zdraví. Samozřejmě existují prášky, které nám vitamíny dodají také. Ale čerstvé ovoce a zeleninu, prostě nic nepřekoná. Podíváme se spolu na účinky některé zeleniny a ovoce.

Zdravé ovoce a zelenina

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Každé ovoce a zelenina má nějaké využítí a účinky, které pomáhají našemu organismu. S trouchou znalostí můžete vaše zdravotní problémy řešit zdravou cestou a pomocí čerstvého ovoce a zeleniny. Jejich účinky a obsah vitamínů se úpravou výrazně mění. Většinou se při špatné přípravě vytrací mnoho vitamínů a příznivích účinků. Což je opravdu škoda a tak doporučuji ovoce a zeleninu konzumovat ve většině případech čerstvou.

Zajímavé je nám mohou být ku prospěchu například arašídy, které pomáhají při onemocněních krve a nízké srážlivosti krve. Arašídy se konzumují pražené a tak je jejich určitá úprava nutná.

Na bolest hlavy Vám zaručeně pomůže šťáva ze syrových brambor. Také se hodí při zácpě, vysokém krevním tlaku, cukrovce a žaludečních vředech. Nastrouhaný brambor smíchaný s olivovým olejem zase pomáhá při opaření, spálení a omrzlinách. Také skvěle pomáhá u kožnách onemocnění a hemeroidech. Na bolesti hlavy Vám také může pomoct káva, která navíc pomůže i proti únavě a mletou praženou kávu můžeme sypat a odřeniny a rány.

Rajče obsahuje velké mnoštví vitamínů, minerálů a má antibakteriální účinky. Používá se při onemocněních srdce, poruchách trávení a látkové výměny, avitaminóze, poštípání hmyzem a hnisajících vyrážkách. V akci je najdete v Penny letáku, takže pokud potřebujete rajčata, určitě si tam zaskočte.

Pokud potřebujete začít redukční dietu, doporučuje se konzumovat denně kilogramový hrozen. Na redukční dietu Vám skvěle poslouží i celer.

Je to samozřejmě jen pár příkladů využití nějaké zeleniny a ovoce. Každá zelenina má nějaké specifikcké využití a může Vám pomoci trošku jinak. Konzumování těchto plodů země mohu jen doporučit! Pokud sháníte nějakou tu zeleninku nebo ovoce, určitě si prolistujte celý Penny leták, najdete tam co potřebujete za dobré ceny.

Jezte zdravě a budete silní a statní!

 

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte