Napříč supermarkety

28.06.2014

Již dlouho jsme neuskutečnili nějaký srovnávací nákup, tak tady je. Včera v pátek jsme se vydali napříč supermarkety po Praze, abychom nakoupili stejné výrobky.

Napříč supermarkety

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Nejprve jsme si udělali seznam potravin, které jsme chtěli nakoupit. Seznam se tedy skládal z 0,5 kg mrkve, jogurtu Activia 120g, deseti vajec a Sedlčanského hermelínu 100g. Z těchto potravin jsme poté udělali míchaná vajíčka s dušenou mrkví, na zobání nakrájený hermelín a pro něžné pohlaví nám zbyl jogurt. 

Testujícími supermarkety se stalo Tesco, Kaufland a Albert.

Běhání v Tescu

Tesco jsme zvolili jako první zastávku, protože bylo nejblíž, ale zase největší, takže jsme se pěkně naběhali. Celkový nákup nás vyšel na 74 Kč. Nejdražší položkou v nákupu bylo deset vajec, které stály 29,90 Kč. Sedlčanský hermelín se vyšplhal na cenu 22,90 Kč, za 0,5 kg mrkve jsme zaplatili 10,90 Kč a za jogurt Activia 9,90 Kč. Z těchto položek obsahoval Tesco leták ve slevě hermelín.

Tlačenice v Kauflandu

Kaufland byl na řadě jako druhý. Jelikož jsme zvolili jako den nákupu pátek, tak byl Kaufland plný zákazníků a my jsme měli jediný úkol - projít bludištěm, nasbírat všechny položky a dostat se k cíli co nejdříve, jinak by nám z toho šlehlo. Z našich koupených výrobků obsahoval Kaufland leták ve slevě jen Activii. Celkový nákup v Kauflandu stál 77 Kč, z čehož byly nejdražší vejce a hermelín. Obě položky stály 27,90 Kč. Za Activii jsme dali 8,90 Kč a za mrkev 11,90 Kč.

Příjemný nákup v Albertu

Dalo by se říct, že jsme nevědomky zvolili to nejlepší na konec. Supermarket Albert nebyl tak velký jako předchozí dva obchody a tudíž jsme měli nakoupeno prakticky ihned. V Albertu jsme dali za nákup 79 Kč a ceny jednotlivých výrobků jsou následující: mrkev - 12,90 Kč, hermelín - 26,90 Kč, Activia 9,90 Kč a vejce 28,90 Kč. Z těchto výrobků nabízel Albert leták zlevněnou jen mrkev.

Ve všech obchodech jsme tedy kupovali vejce, které nebyly nikde ve slevě. Z výsledných cen jde udělat jednoduchý závěr. Pokud jedete nakupovat, kupujte jen věci ve slevě, protože když koupíte i jiné výrobky, jejich ceny mohou být trochu vyšší než v jiných supermarketech. A rovnou k sestavení nákupu můžete využít AkceDNES.cz, kde si můžete být stoprocentně jisti, že na nákupu ušetříte.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte