Nalaďte se s námi na MS v hokeji 2015

21.03.2015

Jak už jistě víte, letos se bude mistroství světa v hokeji pořádat přímo v naší malé republice ve středu Evropy. Pojďme si povědět něco o nejzvučnějších jménech českého hokeje, nebo o tom, jak bude letošní šampionát v Praze a Ostravě probíhat.

Nalaďte se s námi na MS v hokeji 2015

(Foto - zdroj: shutterstock.com)

Trenér Růžička má v reprezentaci už spoustu zkušeností

Po Aloisovi Hadamczikovi, který z českého národního týmu odešel po nevydařené olympiádě v Soči (2014) trénuje naší hokejovou reprezentaci Vladimír Růžička, který se této funkce ujal už potřetí. Růžička trénoval naše hokejisty na MS v hokeji, které pořádalo minulý rok Bělorusko a nevedl si vůbec špatně. Tým se pod jeho trenérskou rukou dostal až do semifinále, kde ovšem nestačil hráčům Finska a stejně neúspěšně si vedl i v zápase o bronz se Švédskem. Češi se tak museli smířit se smutným čtvrtým místem. Po letošním domácím šampionátu končí Růžičkovi u reprezentace smlouva. Doufejme, že pokud opravdu odejde, tak se bude loučit podobně zlatě jako v roce 2010, když s českým týmem vyhrál v Německu titul mistrů světa.

Na ledě by se mohl objevit i Jágr

Jaromír Jágr sice po MS v Bělorusku prohlásil, že místo v českém kádru nechá mladším hokejkám, u tohoto hokejisty si však nemůžeme být nikdy jistí. Příležitost reprezentovat svou rodnou zemi na MS v hokeji 2015 by dostat měl. V NHL se se svým současným týmem z Floridy nejspíše do play–off vůbec nedostane a Růžička mu místo v soupisce na domácím mistroství světa už jistě nabídl. Rozlučka se všemi fanoušky, kteří ho po celou jeho reprezentační kariéru podporovali zrovna, když se koná mistroství světa v hokeji přímo v Česku by si přeci neměl nechat jen tak ujít.

Vše vypukne už 1. května

Stejně jako v roce 2004, když naposledy hostila mistroství světa Česká republika se i letos bude šampionát odehrávat v pražské O2 aréně a ostravské ČEZ aréně. Česko bude hrát základní skupinu v Praze a hned první den šampionátu (1. května) odehraje těžký zápas se Švédskem. Následovat budou zápasy s Lotyšskem, Kanadou, Francií, Rakouskem, Německem a naposledy se Švýcarskem. V play–off, do kterého by měl být postup domácího výběru samozřejmostí se Česko utká s některým z postupujících týmů ostravské skupiny, ta se skládá z Finska, Ruska, USA, Slovenska, Norska, Běloruska, Dánska a Slovinska. Nezbývá než věřit, že poslední zápas odehrají čeští hokejisté až poslední den turnaje a vybojují medaile!

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru

Často hledáte